IMSP SR Orhei
home mail network
minister

Orele de lucru

 Orele de lucru:

Luni-Vineri 8:00-17:00
Sîmbătă 8:00-17:00
Duminică zi de odihnă
Telefoane de contact:
Director (373 235)218-81
Anticamera (373 235)224-48
Fax(contabilitate) (373 235)228-89
        (cancelaria) (373 235)212-54
E-Mail: srorhei@ms.md
Adresa poștală
or.Orhei, str. C. Negruzzi 85

                                                                                                                                                

  

   

                                                                                                                              

Noutăţi  „Ziua lucrătorului medical și a farmacistului” marcată în Orhei

„Ziua lucrătorului medical și a farmacistului” marcată în Orhei

„Ziua lucrătorului medical și a farmacistului” marcată în Orhei

Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical și a farmacistului”, a fost organizat un moment festiv pentru toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul Sănătăţii din raionul Orhei. De sărbătoare s-au bucurat și reprezentanții Administrațiilor publice locale prezenți la eveniment dar și oaspetele de onoare, Petru Știrbate, medic și politician, deputat în Parlamentul Republicii Moldova care a venit cu un mesaj de felicitare pentru toţi lucrătorii medicali.

Specialiștii din domeniul sănătății au fost onorați de reprezentanții autorităților publice locale prin înmânarea diplomelor de merit.

Directorul IMSP SR Orhei, Elena Palanciuc, de asemenea a adus  un mesaj de felicitare pentru toţi lucrătorii medicali şi totodată, a vorbit despre importanța responsabilității de care dau dovadă în activitățile zilnice dar și în corelarea medic-pacient: „Avem foarte multe evenimente pe parcursul anului în care ne întîlnim pentru a face totaluri, indici de activitate, cifre, insuficiențe, probleme. Azi nu avem dreptul să fim cu fruntea încruntată, măcar astăzi să fim mai veseli. Avem cu ce ne mîndri, de la evenimentul trecut și pînă acum, avem foarte multe modificări, dar și impedimente, important este că voi sunteți cei care ne promovați, numai inițiativa de a face ceva mai bine ne duce pe o cale dreaptă, numai critica și mișcarea ne face mai buni. Anul acesta avem medici plecați numai în concediu de maternitate, nu avem medici care au plecat din colectiv, mai mult ca atît, sunt medici care s-au întors.”  În același context, cu o deosebită recunoștință,  a mulțumit veteranilor instituției medicale, care au format o bază pe care se menține activitatea instituției și în prezent.

De remarcat că au fost menționați unii din cei mai buni specialiști medicali: Ghenadie Țurcanu, Elena Șiman, Elena Tetelea, Larisa Pleșca, Serghei Voicu, dar și alții, fiindu-le aduse sincere mulțumiri din partea Ministerul Sănătății al R. Moldova, pentru aportul și profesionalismul de care dau dovadă.

În final,  evenimentul a continuat cu un concert inedit dedicat tuturor celor care sunt zi de zi alături de pacienți alinîndu-le suferința și insuflînd speranță.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.