IMSP SR Orhei
home mail network
minister

Orele de lucru

 Orele de lucru:

Luni-Vineri 8:00-17:00
Sîmbătă 8:00-17:00
Duminică zi de odihnă
Telefoane de contact:
Director (373 235)218-81
Anticamera (373 235)224-48
Fax(contabilitate) (373 235)228-89
        (cancelaria) (373 235)212-54
E-Mail: srorhei@ms.md
Adresa poștală
or.Orhei, str. C. Negruzzi 85

                                                                                                                                                

  

   

                                                                                                                              

Noutăţi  Anul Nicolae Testemițanu marcat la Orhei

Anul Nicolae Testemițanu marcat la Orhei

Anul Nicolae Testemițanu marcat la Orhei

 

Anul 2017 declarat Anul Nicolae Testemițanu aduce în vizor un șir de evenimente semnificative prin faptul că sunt desfășurate nu numai în Chișinău dar și în întreaga țară. Astfel la 4 mai, lucrătorii medicali din raionul Orhei, printr-un omagiu de sinceră recunoștință pentru faptele savantului, iscusitului profesor, rector și ministru al sănătății, Nicolae Testemițanu, au participat la Conferința raională având genericul „Rolul academicianului Nicolae Testemițanu în modernizarea sistemului de sănătate din Republica Moldova”.

La evenimentau participat: Dumitru Tintiuc, profesor universitar, șef catedră medicină socială și management sanitar, USMF „Nicolae Testemițanu”, Tudor Grăjdianu, profesor universitar, USMF „Nicolae Testemițanu”, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, Vasile Guștiuc, medic-șef CSP Orhei, Elena Palanciuc, șef Spitalul Raional Orhei, Iurie Lupacescu, șef Centru de Sănătate nr.1 și reprezentanții tuturor structurilor medicale din raion.

În cadrul conferinței, profesorul universitar Tudor Grăjdianu, discipolul lui Nicolae Testemiţanu, a vorbit despre activitatea ştiinţifică a renumitului savant. Deasemenea s-a făcut o sinteză a activităţilor sale care au puns bazele strategieide dezvoltare a sistemuluimedical. Acest fapt reflectă iniţiativă de o mare responsabilitate civică şi va rămîne în istoria medicinii ca cotitură de anvergură al învăţămîntului medical, asigurarea sistemului de sănătate cu cadre profesioniste,de calitate.

Evenimentul a avut loc în cadrul acţiunilor incluse în Planul naţional de manifestărielaborat de Universitate, privind organizarea unui şir de activități științifice și culturale, pentru a comemora această personalitate notorie.

Planul naţional de manifestări consacrate Anului Nicolae Testemiţanu nu necesită cheltuieli suplimentare din bugetul de stat.