IMSP SR Orhei
home mail network
minister

Orele de lucru

 Orele de lucru:

Luni-Vineri 8:00-17:00
Sîmbătă 8:00-17:00
Duminică zi de odihnă
Telefoane de contact:
Director (373 235)218-81
Anticamera (373 235)224-48
Fax(contabilitate) (373 235)228-89
        (cancelaria) (373 235)212-54
E-Mail: srorhei@ms.md
Adresa poștală
or.Orhei, str. C. Negruzzi 85

                                                                                                                                                

  

   

                                                                                                                              

Noutăţi  Despre mersul implementării Proiectului „Îmbunătățirea Calității și Eficienței Serviciilor Medicale” în IMSP Spitalul raional Orhei

Despre mersul implementării Proiectului „Îmbunătățirea Calității și Eficienței Serviciilor Medicale” în IMSP Spitalul raional Orhei

Despre mersul implementării Proiectului „Îmbunătățirea Calității și Eficienței Serviciilor Medicale” în IMSP Spitalul raional Orhei

 

Aceasta a fost tema Raportului prezentat de administraţia IMSP Spitalul raional Orhei la şedinţa anuală a beneficiarilor și partenerilor Proiectului “Îmbunătățirea Calității și Eficienței Serviciilor Medicale în Republica Moldova” (14.03.2017, sala de conferințe a Centrului Național de Management în Sănătate) implementat de Ministerul Sănătății şi Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei.
Astfel, obiectivele trasate de IMSP Spitalul raional Orhei către finele anului 2017  au fost atinse deja la finele anului 2016.

 

Medicii chirurgi din Spitalul raional Orhei au reuşit să diminueze cu 10 la sută durata de spitalizare după intervenţii chirurgicală a pacienților cu apendicită, colecistită și hernie inghinală.
 
La fel, numărul deceselor provocate de infarctul miocardic acut a fost redus cu 15 la sută. Acest indicator a fost obținut în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Calității și Eficienței Serviciilor Medicale”, implementat de Ministerul Sănătății şi Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei. 
 
Tot cu 10 la sută a fost redusă rata internărilor nejustificate în aceste trei instituții medicale. Acest lucru a permis managerilor să economisească surse financiare şi să eficientizeze tratamentele aplicate bolnavilor.
 
În cadrul proiectului, spitalele raionale din Cahul, Edineț şi Orhei au fost dotate cu dispozitive medicale performante, care au permis o mai bună reabilitare a bolnavilor şi salvarea mai multor vieți. De asemenea, medicii din aceste instituții medicale au fost instruiți în țară și au participat la vizite de studiu în Germania. 
 
Proiectul „Îmbunătățirea Calității și Eficienței Serviciilor Medicale” a demarat în 2014. Acțiunile planificate se vor finaliza anul acesta, în luna septembrie. Pentru implementarea proiectului,  Guvernul Germaniei a alocat trei milioane de euro.