IMSP SR Orhei
home mail network
minister

Orele de lucru

 Orele de lucru:

Luni-Vineri 8:00-17:00
Sîmbătă 8:00-17:00
Duminică zi de odihnă
Telefoane de contact:
Director (373 235)218-81
Anticamera (373 235)224-48
Fax(contabilitate) (373 235)228-89
        (cancelaria) (373 235)212-54
E-Mail: srorhei@ms.md
Adresa poștală
or.Orhei, str. C. Negruzzi 85

                                                                                                                                                

  

   

                                                                                                                              

Noutăţi  Şedinţa obstetricieni - ginecolologilor din Centrul Perinatal de nivelul II Orhei cu tematica „Activitatea Centrului Perinatal Orhei în perioada 9 luni 2016”

Şedinţa obstetricieni - ginecolologilor din Centrul Perinatal de nivelul II Orhei cu tematica „Activitatea Centrului Perinatal Orhei în perioada 9 luni 2016”

Şedinţa obstetricieni - ginecolologilor din Centrul Perinatal de nivelul II Orhei

  Conferinţa obstetricieni - ginecolologilor cu tematica „Activitatea Centrului Perinatal Orhei în perioada 9 luni 2016”  s-a desfășurat  la 17 noiembrie, în sala de ședințe din incinta IMSP Spitalul raional Orhei. Aici s-au întrunit șefii Centrelor Perinatale de nivelul I și II, specialiști principali în Asistenţa Medicală Mamei și Copilului, şefii secțiilor de maternitate, medici coordonatori-ginecologi, medici neonatologi din cadrul raionului Orhei, dar și din raioanele adiacente: Teleneşti, Rezina  şi Şoldăneşti. Au fost analizate datele privind indicatorii principali de activitate a Centrului Perinatal Orhei Interraional cu referire la anumite cazuri clinice. Pe post de moderatoare fiind șeful secției Obstetrică și Ginecologie, Angela Țurcanu. De asemenea s-au pus în discuție diverse cazuri  și soluționarea lor, dar și amplificarea schimbului de experiențe.  Au fost prezentate și analizate în detaliu datele bilanțului pe ultimele 9 luni 2016 din fiecare raion în parte.

Conform acestor date se evidențiază un indice ridicat al nașterilor în afara maternității în raionul Șoldănești - 5 cazuri și în raionul Orhei – 8 cazuri. Indicatorul ce atestă naşterile premature este ridicat în raioanele Telenești și Șoldănești.  De asemenea un procent mai înalt al nașterilor prin operaţie cezariană este înregistrat în raionul Telenești. În total numărul de nașteri în Centrul Perinatal de nivelul II este de 3062, dintre care în raionul Orhei – 1155.

 În final a fost pus accentul pe obiectivul de bază al acestei întruniri – comunicarea, schimbul constant de informații și experiențe între instituții.

 Ședințele de bilanț ale Centrului Perinatal Orhei Interraional se desfășoară semestrial.    

Diana Marga,

Purtător de cuvânt,

IMSP Spitalul raional Orhei